sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Telkku-uutiset ja huono elämä

Luulen, ettei Savonlinnassa, ainakaan Nätkin kaupunginosassa, missä asun, oikein katsota telkun iltauutisia, ainakaan Ylen, kun Yhdysvaltain vaaleistakin näyttivät kadullakulkijat kuulleen vasta seuraavana päivänä, kun uutinen ehti paikallislehteen Itä-Savoon.
Olen kirjoittanut blogia http://nopeaoppisuus.blogspot.fi siitä, miten päästä haaveammattiinsa ja päällimmäiseksi on jäänyt mieleen, että taipumus jumiutua väärälle alalle on mystisen suuri, selittämätön. Mutta onko se Ylen tv:n iltauutisten uutoistelukijain tyylinen? Onko vika siinä, että nuoret on opetettu katsomaan tv:n iltauutiset vakavalla mielellä? Ja siitä sittent ulee työelämäkäsitys, joka on paikoilleen jumiutumista ja pieleen menneiden mielipiteiden kuuntelua, komenteluun alistumista juuri silloin, kun komentelija on epäviisas. Omille urilleen löytävän tyyli on elämänmakuinen ja mm tunteva, tyytyväinen. Iltauutistent yyli on ulkokohtaisen kaavan vakavasti ottanut, kuin aivan väärillä teillään elämässä oleva. Onko Savonlinnan mummolamaisuus ja vapaa-aikamaisuus osin kiinni siitä, ettei katso mallia ottaen iltauutisia?
Luulen,e ttei telkkua täällä katsota muutenkaan kovin paljoa, sillä telkun tyyli on erilainen kuin paikallinen tyyli. Mökkeillessä se kai onkin mahdotonta mutta kuunnellaan radiota. Telkussa törmää usein näyttelijöihin ja näyttelijät eivät ole onnellisia, korkeintaan syövät hyvin, mutteivät sen onnellisempia, usein eivät löydä itselleen sopivaa heilaakaan vaan tyytyvät toiselle sopivaan, ja aineisiin. Radio sen sijaan on usein elämässä taustalla, esim. töissä ja autoa ajaessa, ja niin sille asetetut vaatimukset ovat toiset, enemmän elämänmakuisuutta ja hyvää elämää tuovat, mm sään ja tapahtumien kanssa elvät ja musiikkia toivotaan paljon, minkä pitää olla autolla-ajoon ja työntekoon sopivaa, samalla vapaa-ajalle hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti