lauantai 25. elokuuta 2018

Kuopion bussiturma

Eilisissä uutisissa kerrottiin, että Kuopiossa oli bussi noussut ylös ramppia moottoritieltä, mutta jarru ei ollut toiminut ja bussi oli ajanut sillalta alas rautatielle. Bussi oli ollut tulossa Meri-Lapista (onko siellä jo joskus jäätä tiellä tai tottumusta moiseen?) ja kuljettanut Ruotsissa asuneita eläkeläisiä Kuopioon. Kuopio on omakohtaisuudestaan kuulu, kovin arvostettu. Ruotsalaisuus taas kaavamaisuudetsaan kuulu. Ei liene mahdollista ruotsdalaisen kulttuurin vaikutuksen alaisena ajaa Kuopiossa, sillä Kuopiossa kaikaikkea kuuluu säätää itse tilanteen mukaan ja on monta vaaran paikkaa kaikilla kulkijoilla, kun taas ruotsalainen ei ole tottunut säätämään vaan vain noudattamaan kaavaa ja vaatimaan muitakin noudattamaan kaavaa, mikä kai tekee ruotsalaisen kulttuurin mukaan muotoillut kodinkoneet kovin onnettomuusalttiutta aiheuttaviksi.
Kavamaisuuteen tottuneella ei ole kokemusta, jonka pohjalta kehittää oman arvostelukyvyn käyttämistä, sillä kokemus tulee kaavamaisuuden vinkkelistä eikä sivistyksen tyukeman tekemisen kuten Suomessa suomenkielisillä. Mutta kun aistit kerran toimivat ihan hyvin, niin voi kehittää arkijärkeään ja objektiivisen ajattelun kykyään opiskelemalla ajattelukurssini ja noudattamalla sitä http://quickerlearning.blogspot.fi . Venäläisillä on tavannut olla koulun ulkoluvun myötä samantapaista vikaa, mihin auttaisi kai sama ajattelukurssi ja terveellä tavalla tekemisen ohjeeni, etenkin nro 110. http://finnishskills.blogspot.com/2015/11/healthy-ways-of-living.html , mutta ainakin täällä Savossa näyttää, ettei venäläisillä enää olisi tuota vikaa ainakaan niin paljoa.

(En tiedä, onko näistä mitään iloa, mutta onhan tuossa ihmeparannusohjeyritelmiäkin, siis Tervola-nimen myötä tulleita vaikutelmia parantamisesta,jo 650 blogikohtaa http://parantamisesta.blogspot.fi . Etsi vaivasi karkeasti luokiteltuna hakemistosta tummennettujen hakusanojen mukaan ja lue numeroiden perusteella sitä vastaavat kohdat viereisistä sadan kohdan kokoelmista, lääkkeettömiä, hoidottomia, huojentavat oloa heti tai ei ollenkaan, lukemalla toimivia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti