sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Venäläiset käytännönläheistyneet?

En tätä niin tiedä, kun aiemmin en ollut nähnyt niin montaa venäläistä Suomessa, mutta ovatkos venäläiset nykyisin - vai vain Savossa? - käytännönläheisemmin ajattelevia kuin ennen, kun ennen olivat tikku-ukkomaisempia, koulumaisempia? Vai onko se vain, että Savoon matkustavat savolaisen tyyppiset?
Joskus, olikohan syksyllä 2011 lähetin Venäjälle ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html , joka opettaa mediassakin käytettävällä tavalla arkijärkistä lähinnä katselemisen tyyppistä objektiivista ajattelua ja on aika helppo: rakenteet hahmottava maisemakatse, niin kuin vaikka puutarhatöissä tms. Olisi siitäkin voinut jo johtua.
Kanssa, kun on uutisissa ollut Venäjän urheilun dopingepäilyistä, niin käytännönläheisempi varmaankin olisi myös urheilussa lahjakkaampi.
Tuo kai olisi savolaisten mielestä hyvä.

5.7.2017   Niuho tyyli, joka venäläisillä joskus on, johtuu kai siitä, että ovat Etelä-Venäjältä paljon lämpimämmästä ilmastosta ja eivät oikein osaa olla viileässä vaan puuha ikään kuin jumittuu, menee ojaan vailla tieto-taitoa, että miten korjata. Samaa kai aiheuttaa, jos yrittää liiaksi laihduttaa.
Jos laihduttamisen syy on rahapula, niin ainakin jotkin makkarat ovat halpoja ja niistä voi jakaa muutamalle. Makaronit sen kanssa maksavat noin 20 senttiä. Lisäksi tarvitaan aterian osaksi vihanneksia. Punainen maito on täyttävää muttei oikein sovi kuumiin päiviin. Myös kalapuikot ovat aika halpoja. Oikein nälkäisten kuuluu lisätä ateriaan voita (määrä sen mukaan, mikä syödessä tuntuu hyvältä muttei yhtään enempää), esim. jos ilmaston kylmyys käy voimille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti