keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Nätkiläisyyden vierastamisesta

Minulla on vaikutelma, että jotkut inhoavat nätkiläisiä kuin että "noi vaan syö" (maalaamisesta harrastunut?) tai että "toi on kummallinen palleroinen" (uskonnollinen tai mummolaa luova). Mihin luonnollinen reaktio, jos joku haluaa poistaa moiset elävien kirjoista tai pilata heidän elämänsä, olisi kai kertoa heidän vahvuuksistaan, heidän paikastaan maailmassa. Mutta siitä näytään kerrotun lapselliselta kuulostavalla kielellä kuten että "se on maailman paras", kun aikuinen sanoisi, että "se on ihan etevimpiä siinä, vieläpä ulkomaita myöten" tms.

5.5.2018   Voiko olla, että ongelma tulee siitä, että ihmisillä on nykymaailmassa väärä käsitys siitä, mitä sanalla "maine" kuuluisi tarkoittaa? Että ollaan heppoisten arvailujen ja huhujen varassa siltä osin, vähän kuin maineen perusversiona uskottaisiin telkkusarjan tai elokuvan näyttelijöiden olevan oikeasti niissä ammateissa ja niitä henkilöitä kuin mitä näyttelevät. Sen sijaan maineen kai pitäisi olla varmaa tietoa, joka on toisilta kuultu, kuten vaikka, että se ja se on ollut tietyssä ammatissa kymmenen vuotta kaiket päivät ja vapaa-aikanakin ollut sen ammatin harjoittaja vapaa-ajallaan. Tai että jos jollakulla on maineena olla tietynlainen, niin sillä tarkoitettaisiin pääpiirteitä, jotka hänellä vankkumattomasti aina on, esim. että on titeynmaalainen ja niin ollen aina sennmaalaisen tyyppinen tai sitten on sotkettuna toiseen henkilöön.

18.5.2018   Minua on ihmetyttänyt, kun välistä kerrostalon rapussa kuuluu kulkevan joku nainen, joka tuntuu haluavan poistaa mokoman asumisen ja elämisen tavan mikä rapussa on,lähinnä kai vierastaa mummolamaisuutta. Että mikä edesottamus tuo on, kun lakikin kieltää kotirauhan häiritsemisen. Mutta lieneekö koulun opettajan, oppilaat ihan lapsiksi mieltävän, vapaa-ajan käytöstä? Ja kellarpeltolaiset tms, jotka tulevat tänne ihan kumalla tavalla, kummin näkökulman vallassa, lienevätkö koulumaisen perspektiivin lähettämiä? Omat nätkiläisen tyyppiset piirteeni ovat ainakin isolta osin suurmestaritasoisuuden aika tavallisia piiretitä, muttei kaikessa vaan jotakin osaan ja kaikkea en. Muttei ihmisiä saisi heidän asuinalueelleen tulla häuiritsemään siksi, että nämä ovat kumman palleroisella ja jämäkällä tyylillä yht aikaa, tai siksi, että muodostavat oman mielipiteen asioista, se kai oletetaan kaikkien suomalaisten perustaidoksi myös yhteiskunnan toiminnan osalta.

4.6.2018   Olettavatkohan jotkut, esim. ruosinkieliset, että lihavien luokse mennään aina syömään, että voi mennä lihavan puolitutun tai tutun luo ja vaatia hienoa ateriaa heti noin vain ja siinä se? Ja että nätkiläiset ovat niin lihavia ja ruokakeskeisiä, kenties kyllin rahpoissaan ja ettei nätkiläisillä muuten ole sanottvampaa arvoa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti