perjantai 5. elokuuta 2016

Taiteiden oppimisesta

Helsingissä kovin moni piti taiteista ja yritti hyvää laatua: elämänviisautta ja syvällisyyttä, terveitä elämäntapoja ja terveellä tavalla tekemistä sekä hyvin toimiva yhteiskunta, vapaus ja yleismaailmallinen moraali ja toki elämänmyönteisyys ja tervehenkisyys. Mutta taiteita ei niin opittu. Tavallaan sitä ei pidetty mahdollisena siksi, että lähes jokainen olisi halunnut laulajaksi tms tai ehkä vanhemmiten taidemaalariksi. Itse luin parikymppisenä runoja ja harrastin liikuntaa ja luontoa, vähän myös maailmanparantamista, ja se tuntui siellä sujuvan hyvin, mutta opinko niistäkään muuta kuin lukemaan ja elämänviisautta ja moraalia.
Savonlinnassa taas on tuntunut oppivan taiteita, mutta terveet elämäntavat ja kaukonäköinen elämänviisaus ovat tuntuneet jäävän puuttumaan kamalan isolta osin. Kenties pikkupaikkakunnalla ei harrastuksia ym menoja pidetä paikkakunnan valtteina.
Mutta tässä Savonlinnan ajaltani blogejani siitä, miten taiteita oppia
Lahja- ja taito-ohjeet Haaveammattiin-blogin alusta http://nopeaoppisuus.blogspot.fi
Musikaalisuuden oppimisen ohjeita http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi
Maalaamisesta http://akvarelliblogini.blogspot.fi
Tanssistta vaikken Savonlinnassa asuessani alkua lukuunottamatta ole tanssinut yhtään http://tanssitanssi.blogspot.fi
Taiteellisuuden oppimisesta http://taiteelliseksi.blogspot.fi
Ehkä nuokin, vaikkeivät ehkä varsinaisesti opeta http://einoleinopoems.blogspot.fi

Taiteita Savonlinnassa tuovat oopperajuhlat, Uuden Valamon ortodoksiluostarin läheisuyys, luonto ja mökkeily, käytännön alat, matkailu elinkoinona ja vanhempi väki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti