tiistai 9. elokuuta 2016

Vastuuntunnotonta viheralueiden hoitoa Nätkin kaupunginosassa

Nyt jo kolmatta kertaa on Nätkin kauppojen seudun viheralueilta hakattu pienempää puustoa ihan edesvastuttomasti. Ensin ja myöhemminkin hakattiin Moinsalmentien vieruspuita niin, että puuston vehreys tihoutui ja tien viereen jäi pelkkää heinikkoa. Puusto oli harvaa ja sen läpi näki, varmaan autoistakin, mutta nätin savolaisen vehreän tunnelman toi, viihtyisän, niin hakkasivat vain pois ja nyt on kul ison tien jalkakäytävää kulkisi, kun on pyörätiellä kävelyllä. Kanssa puuston varjo, jota kesän helteillä, jotka Savonlinnassa ovat usein kovat, tarvittaisiin, niin se katosi osalta matkaa. Tien toisella puolen oli nuoriua lehtipuita tien vieressä ja heti niiden takana suora polku koiranulkoiluttajilla tien viertä ja kauempana avaraa isoa puustoa, niin kaasivat tienvieruspuut pois, vaikka ne juuri tekivät reitistä viihtyisän ja pyörätieltä näki koiranulkoiluttajat ja itsekin näkivät, ettei reitillä ole ketään vaarallista, niin katosi sekin viheralueiden viihtyisyys.
Rannassa, missä on lahdelman vieressä metsikköalue ja kiemurteleva hiekkatie rannan viertä, hakkasivat joku vuosi pinen puuston pois niin, että alueesta tuli kuin ampumarata, ja kun aika usein kuuluu pamahduksia kuin laukauksia, niin ei sinne enää uskaltanut mennä, kun alue ei kuitenkaan isolle tielle näy vaan on rantatien viertä. Aiemmin on aina jokunen pikkupuu jossakin niin, että näki kyllä, jos olis siellä joku ja vähän, että millaista puuhasi, cvaikkei sitä niin hyvin, mutta ei tarvinnut törmätä eikä toisaalta voinut reunalta ampua tiettyä tai kaikkia vaan oli suoja. Rannassa istui yleensä kahdessa kohden vakiporukka: toiset kaljalla ja toiset veneilijöitä. Aölueen kauemmalle laidalle jättivät tiheän metsikön, josta ei läpi näe, vaikka se juuri olisi pitänyt raivata niin, että näkyisi, jos siellä tai sen suojissa on joku vaanimassa.
Nyt hakkasivat kauppojen välisen metsikön niin, että isojen puiden rungot vaan näkyvät ja korttelin läpi näkyvät talot puiden lomasta, vaikka ennen oli kanssa lehtipuut reunoilla ja viihtyisä kulkea mutta vierestä tieltä näki, että kuka kulkee ja miten, niin että oli turvallista. Mutta jättivät yhden tiheikön, joka juuri olisi pitänyt raivata. Siellä on ollut maata kaavittuna kuin joku olisi vienyt veruijälkiä pois murhan jälkeen. Lieneekö mikä, kun on tuon korttelin tarkoituksella näköjään jätetyissä tiheiköissä ollut tuota vikaa. Onko tarkoitus tappaa kaikki kulkijat ja poistaa viheralueet, ja poistaa luontosuhde ja viihtyisyys? Afrikkalaista metsän peto ja ei ole metsäänb meneminen tilannettako tavoittelevat? Voi perkele!

http://puidenkaatamisesta.blogspot.fi/2016/09/osittainen-nakyvyys.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti