maanantai 1. elokuuta 2016

Valtava muuttovoitto?

Hei
Asun Savonlinnan Nätkilläja minua on ihmetyttänyt jatkuva vaikutelma murhista: miten ihmeessä voi olla niin paljon murhattaviakaan, jso kymmenlapsisen ihmissyöjäheimon perheen mahdollisuus murhata joku on kerran kymmenessä vuodessa per heimon aikuinen jäsen, jos muuttoaliikettä tai matkailua ei ole ja heimon halutaan pysyvän väkiluvultaan samana, eli matkailu- ja muuttovoittopaikkakunnat kuten New York ovat ainoat, joissa voi olla pidemmän päälle paljon murhia jatkuvasti. Moni Nätkille kai ekaa kertaa tuleva katselee ympärilleen kuin huomaisi talojen rakenteen, seinät yms muuttoa suunnittelevaa kiinnostavaa eikä niin kuin vieras että tunnelmaa miten nuo asuvat mutta laiminlyöden konkreettiset puitteet asumiselle. Voiko olla että Savonlinna tai Nätki olisi aivan valtavan muuttovoiton alue? Ja siksi isoin osa murhista? Se kai meinaa, että nätkiläistä ja savoinlinnalaista kulttuuria hyviltä puoliltaan vaan ei huonoilta pitäisi levittää muualle. Mutta lähiseuduille se ei onnistu, kun siellä asuvat viereisten kaupunginosien ihmisten aikuiset lapset, jotka tarvitsevat oman elämän. Sen sijaan ne alueet, joista tänne tullaan lomalle tai muutetaan, kaipaisivat kai Savonlinnan hyvien piirteiden oippimista, ilman rikollisuuden kopioimista, esim. Espoo, Vihti, Kirkkonummi, Siuntio, kenties Turku, jne - kai ulkomaillakin. Nätkiläisyyden taidoista olen kirjoittanut http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/03/natkilaisyydesta-ja-savonlinnalaisuudes.html ja suomalaisuuden taitojen oppimisesta http://Finnishskills.blogspot.fi .
Savonlinnassa rikollisuus haittaa elämisenmahdollisuuksia, kun ei voi kyllin huoletta liikkua iltaisin eikä mennä aina joka paikkaan. Myös ruokia on tarvinnut varoa, ettei niissä ole mitään, kun olen muutaman kerran sairastunut kamalaan päänsärkyyn kotia jätetystä avatusta ruuasta, vaikkei ole näyttänyt hiiriä tms olevan. Koirat valittavat, että asunnossa käy väkeä, kun olen poissa, koskevat ruokiin ja opettelevat, miten suomalainen asuu. Lähikaupaunkaan avonaiset ruuat eivät välttämättä ole ok. Elämisenmahdollisuuksien vähyys lisää ruuan käyttöä tekemisten korvikkeena, mikä potuttaa etenkin ajan myötä.
30.12.2016  Lähikaupan ruuat ovat vaikuttaneet olevan niin pöpöisiä, että niistä sairastuu. Sen sijaan isoimpien markettien K-Citymarketin keskustassa (eri kuin Mertalan K-supermarket, joka ohi kulkiessa jotenkin tuo mieleen vaikutelman murhista) ja Prisman Nojamaalla ruuat ovat olleet kunnollisia, ihan hyviä, kylmöketju katkeamaton, toisin kuin lähikaupassa Nätkin K-market Rinkelissä. Isommissa kaupoissa tavaran vaihtuvuus on suuri ja siksi ruoka ei mene pilalleja siksi hinnat myös ovat alemmat niin, ettei bussin kuukausikortti nosta hintaa kalliimmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti